Kviečiu šiemet keliauti drauge

Sveiki,

Šiais metais vėl kviečiu keliauti drauge. Bėgant laikui keičiasi ne tik mano siūlomų krypčių pasirinkimas, bet taip pat ir kelionių būdas. Iš vienos pusės jis tampa kiek ramesnis, kalbant apie sudėtų į programą vietų lankymą, tačiau iš kitos pusės – aktyvesnis. Stengiuosi į programas įtraukti ar pasiūlyti įtraukti daugiau ėjimo pėstute, žygių kalnuose, daugiau naršymo istorinėse vietose ir buvimo gamtoje. Dėl šios priežasties mano svetainėje ar socialinėje medijoje galima daugiau matyti žygių ar specialių kelionių. Turkijoje keletą kartų kopėme į Ararato kalną, taip pat ėjome Likijos keliu, buvome vienadieniuose žygiuose Kapadokijoje, Antalijos provincijoje ir kitur.
Remdamasis ne vienerių metų patirtimi ir stebėdamas kaip keičiasi keliautojo profilis ir ypatingai to keliautojo, su kuriuo randame bendrą kalbą, grupes renku tik labai išimtinais atvejais, o dirbu su keliautojų grupėmis, kurie yra bendraminčiai, tad keliones galima pagardinti išskirtiniais maršrutais, veiklomis.
Žinoma, lydžiu ir rinktines grupes, tačiau dažniausiai tokios kelionės būna kurtos kitų. Jų tikslas gali būti ne vienas: pasiekti smalsų keliautoją, kurio biudžetas gali būti kiek ribotas, taip pat norintį keliauti, bet nesantį bendraminčių būrio dalimi, galintį prisitaikyti prie kelionės datų.

Kviečiu šiais metais rinktis keliones šiose šalyse:

Turkijoje. Galime pavasario ir rudens mėnesiais leistis į žygius Likijos keliu. Yra galimybė eiti savarankiškai pagal sudėliotą maršrutą. Čia jus sups kalnai, laukiniai paplūdimiai, istorinės vietos, skardžiai, slėniai. Turkijos pietryčiai traukia patyriminių kelionių mėgėjus. Organizuojantys jogos stovyklas gali rinktis net kelias vietas Viduržemio jūros ir Egėjo jūros pakrantėje. Keliaujant drauge su grupe, maksimalus keliautojų skaičius 14 asmenų, kad būtų galima naudoti savo transportą, būtų daugiau komforto kelionės metu.
Jordanijoje. Pamatykite ne tik Petrą ir pabūkite ne tik prie Negyvosios jūros, bet laiką leiskite aktyviai, su neskubėjimo akimirkomis, pajuskite dykumą. Jordanijoje galime žygiuoti slėniais, nakvoti dykumoje, lankyti antikinius miestus ir pajusti rytietiško turgaus kvapus, išgirsti jų šurmulį. Gerai ir akims, ir ausims, ir kūnui, ir sielai vienos kelionės metu.
Egipte. Dūkti galime smėlio kopose, joti kupranugariais ar keliauti ne vieną dieną dykuma pėstute. Tiek šventyklų, kad sunku visas ir aplankyti, atokiai esančios ir gundančios atvykti oazės gali pamaloninti terminiais baseinėliais. Nakvoti galima stovyklose ir pajūry. Na o Raudonajai jūrai ir jos povandeniniam pasauliui sunku prilygti.
Saudo Arabijoje. Neseniai plačiau atsivėrusioje šalyje galima išvysti atkeliaujančią prabangą ir paprastumą visai šalia, istorinį palikimą ir įspūdingą kraštovaizdį. Raudonoji jūra skalauja vis dar daug laukinių paplūdimių. Be abejo galima leistis net į kelias dienas trunkančius safarius ar į apskritus metus vešliai žaliuojančius kalnus.
Omane. Artimųjų Rytų kuklioji šalis, tačiau siūlanti toli gražu nekuklų paveldą. Dangoraižių čia neišvysime, tačiau mėgautis galima tiek paplūdimiais, tiek slėniais, kuriuose akis malonina palmių giraitės, drėkinamos terasos. Yra kur ir kojas pamiklinti, kai kurias kelionės atkarpas įveikiant pėsčiomis. Be jokios abejonės nakvynė stovykloje dykumoje yra vienas tų buvimų, kurį sunku pamiršti. Miestuose ir jų turguose oudo ir frankinsenso kvapas tiesiog tvyro ore, o tradicinė architektūra atsispindi net ir daugely šiuolaikinių statinių.

Dėl kelionės organizavimo grupei asmenų susisiekite su manimi.
Gerbdamas visų mūsų laiką, savo patirtį, dėl maršrutų konsultuoju tik pasiruošusius keliauti drauge.


Komentuokite

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.