Jordanijoje keliaukime kitaip

Kokią mes matome Jordaniją? Ką žinome apie Jordaniją? Kodėl verta vykti į Jodaniją? Kodėl ir kam verta keliauti Jordanijoje? Šie ir kiti klausimai dažnai kyla pamačiusiems pasiūlymus keliauti Jordanijoje. Šalies pilnas pavadinimas yra Jordanijos Hašimitų karalystė. Yra parlamentas, tačiau šalis valdoma karaliaus Abdullah II. Tai yra parlamentinė monarchija.
Grupes Jordanijoje lydžiu jau šešiolika metų, kurių didžioji dalis buvo pažintinės su įvairiais tikslais: religija, istorija, sveikata. Dar daugiau kartų teko lydėti vienos dienos kelionę pasirinkusius keliautojus iš Egipto, kai lankydavomės tik Petroje. Mažai, mažai, mažai. Ar programa būdavo keturių dienų, ar savaitės, bet kaskart kažko vis pritrūkdavo. Dabar vis dar esu pasivejamas šviežių įspūdžių iš savo vėliausios kelionės Jordanijoje vasario mėnesį. Nenusakomo gerumo keliautojai, per kraštus besiliejanti gera nuotaika ir nuolatinis juokas. Visa tai padėjo keliauti minčių labirintais. Šalis nėra didelė, tačiau keliavimo ir pažinimo būdų yra nemažai. Kaip žinia, šiuo metu pasiekti Jordaniją tiesioginiais skrydžiais yra kiek sudėtingiau, tačiau įmanoma.
Dardėti autobuse ar automobilyje gal ir patogu, sukiojant galvą ir dairantis, tačiau pamiklinti kojas yra sveika, smagu. Jau ne vienerius metus esu žygiu kalnuose ir ne tik entuziastas, ir už šitą pomėgį esu labai dėkingas draugams Turkijoje, su kuriais organizuojame tokias keliones. Tad visai nei manęs paties nenustebino, nei kitų neturėtų nustebinti pasiūlymas Jordanijoje keliauti kiek neįprastai keliautojų grupėms. Kelionės metu matysime ir žymiausius istorinius objektus, sveikatinsimės prie Negyvosios jūros, tačiau programos ryškesni akcentai yra sudėlioti einant pėsčiomis, mėgaujantis gamta, einant pro galines duris, ne visuomet nakvojant viešbučiuose.
Sekite informaciją ne tik mano svetainėje, bet ir socialiniuose tinkluose, kad galėtumėte jungtis prie keliaujančių Jordanijoje kitaip.